« علی بن مهزیار... | السلام علیک یا داعی الله و ربانی آیاته... » |
🌱عده ای بر این باورند که مراد از «بقیة اللّه» در آیه شریفه «بقیة اللّه خیر لکم ان کنتم مؤمنین». حضرت مهدی«عجل الله تعالی فرجه الشریف» است. ممکن است این سوال مطرح شود که مگرامام زمان « عجل الله تعالی فرجه الشریف » در زمان رسول اللّه«صلی اللّه علیه و آله» وجود داشتند و شناختی از آن حضرت بوده که چنین آیه ای نازل شده است؟
🌱باید گفت اولا این آیه از فرمایشات حضرت شعیب«علیه السلام» خطاب به قوم خود است. ثانیاً آن چه درباره نسبت آیه با امام مهدی«عجل الله تعالی فرجه الشریف» وجود دارد و باعث شهرت آن در محافل و منابر نسبت به آن حضرت شده است، بحث انطباق مفهومی آیه و تطبیق یکی از مصادیق آیه بر فردی است که با تفسیر آیه سازگار است.
🌱زیرا «بقیه» به معنای باقی مانده است و مراد از آن سودی است که به فروشنده میرسد، یعنی آن چه بعد از پایان معامله برایش باقی میماند و آن را در در راه حوائج خود خرج میکند.
🌱و مراد آیه این است که سودی که از طرف خدا برای شما باقی مانده و خدا از طریق فطرت خودتان شما را بدان راهنمایی کرده ، اگر مؤمن باشید ، برای شما بهتر از مالی است که از راه کم فروشی و کم کردن پیمانه و ترازو تصاحب میکنید.
🌱تفسیر نمونه ، با عبارت گویاتری «بقیةاللّه» را چنین معنا کرده است : هر موجود نافعی از طرف خداوند که برای بشر باقی مانده و مایه خیر و سعادت او گردد، «بقیةاللّه» محسوب میشود. (6 )
🌱از این رو، امام زمان«علیه السلام» که وجود شریفشان مایه بیشترین خیر و برکت برای جامعه بشری است، یکی از بهترین مصادیق این آیه مبارکه است.بنابراین، گر چه مفاد این آیه، از سخنان حضرت شعیب«علیه السلام» خطاب به قوم خود است، اما مصداق اکمل آن ، وجود شریف حضرت صاحب الامر«عجل الله تعالی فرجه الشریف» است.
📗(6 )تفسیر نمونه جلد۴ ص ۲۰۹
فرم در حال بارگذاری ...